• Simon Požek

Zakaj oglaševati na Instagramu?

Updated: Dec 4, 2021

Ljudje si želijo videti, slišati in izvedeti več, vendar je njihov čas omejen.

Sporočilo morate dostaviti hitro in jedrnato, da boste lahko pritegnili oboževalce ali kupce.

In ne vse platforme družbenih medijev spodbujajo tovrstno komunikacijo. Ali obstaja platforma, ki je vizualna in priljubljena, enostavna za dostop in sporočanje trenutnih sporočil?

Da, obstaja in navajamo Instagram in eno izmed številnih prednosti Instagrama.


Zakaj oglaševati na Instagramu?


Instagram je z več kot milijardo aktivnih uporabnikov vodilna platforma socialnih medijev.

Ni prepričana s to številko? No, le malo prej je Instagram objavil mejnik svojih 700 milijonov uporabnikov. Skoraj 30-odstotna rast v kratkem času nam pove več o priljubljenosti in prihodnjem potencialu te platforme kot o čem drugem.Z enostavnimi besedami, postala je ogromna in raznolika spletna skupnost z neomejenim trženjskim potencialom.

Seveda ima Facebook aktivnejše uporabnike kot Instagram. Vendar strižne številke morda niso prva stvar, ki jo morate upoštevati pri oglaševanju majhnega podjetja. Če želite uspešno promovirati svoje majhno podjetje, si najprej oglejte ustrezne podatke. Statistični podatki so več kot le preproste številke, izračunane, da bi pritegnili več uporabnikov.


Strategija "Od ust do ust" je bil kot nalašč za podjetja, ki delujejo v majhnih skupnostih,

kjer bi lahko vsak kupec širijo besedo in pritegnejo druge stranke iz istega mesta ali mesta. Stvari so se spremenile v 20. stoletju, ko sta radio in televizija omogočila ljudem dostop do več informacij. Vendar pa je internet sprožil enega najpomembnejših in najbolj drastičnih premikov v trženju, poslovanju in življenjskem slogu. Spremenilo se je način komuniciranja in seveda način trženja in oglaševanja naših izdelkov in podjetij.


Zdaj pri trženju in oglaševanju ni omejitev. Internet olajša vsem. Izberite pravo platformo in pravi način komunikacije s svojim občinstvom in uspeh je prav v naslednjem kotu. Pogovorimo se o najnovejših trendih oglaševanja na družbenih medijih in eni najboljših platform za pošiljanje vašega sporočila.


Ciljajte na uspeh in pojdite digitalno/vizualno!


Facebook in YouTube, vodilni multimedijski kanal in socialne skupnosti, so večinoma vizualni. To je v marsičem glavni razlog, zakaj so tako uspešni.


Ljudje si želijo videti, slišati in izvedeti več, vendar je njihov čas omejen. Težava je v tem, da so klasične platforme socialnih medijev zamudne. Sporočilo morate dostaviti hitro in jedrnato, da boste lahko pritegnili oboževalce ali kupce. In ne vse platforme družbenih medijev spodbujajo tovrstno komunikacijo.

Po Forresterju je Instagram kralj družbenih medijev s 4,21-odstotno stopnjo angažiranosti.

To je ogromno, če upoštevamo, da Facebook in Twitter komaj dosežeta stopnjo 0,10. "Instagram je opravil 58-krat več posla na sledilca kot Facebook in 120-krat večjo angažiranost na sledilca kot Twitter" oglasi Forrester.Ali potrebujete rešitev za povečanje prepoznavnosti svoje blagovne znamke ali podjetja? Imamo orodja in strokovno znanje, da vas pripeljemo tja, kamor morate iti. Stopite v stik, da lahko začnemo takoj.
3 views0 comments

Recent Posts

See All

Da bi pritegnili današnje mobile-first, digitalne domače kupce, morajo tradicionalne prodajalne sprejeti tehnologijo in infrastrukturo, zaradi katerih je spletno nakupovanje tako uspešno. V primerjavi