• Simon Požek

Material Lux Labs je trenutno v orbiti

5. decembra 2019 se je z letališke postaje Cape Canaveral na Floridi začela misija SpaceX CRS-19

z vzorčnim filmom Lux Labs.

V sodelovanju s Centrom za napredek znanosti v vesolju (CASIS) je Lux Labs razvil poskus, ki ga bodo izvedli na Mednarodni vesoljski postaji (ISS).


18. decembra 2019 so astronavti na krovu ISS izvedli poskus, ki preučuje temeljne lastnosti soekstrudiranih nano-plasti plasti polimernih materialov pri enoosnem raztezanju. Odsotnost gravitacije na ISS nam bo omogočila, da preizkusimo, kako gravitacija vpliva na večplastne polimerne tvorbe in kristalizacijo. Ne samo, da nam bo ta poskus pomagal ustvariti trajnejši film, koristil pa bo tudi širši industriji polimerov, saj bo po objavi naših rezultatov izboljšal naše znanje o fiziki nastajanja in kristalizacije polimerov v nano obsegu.Zelo smo navdušeni, da zaključimo študijo, ko se naši vzorci vrnejo z ISS pozneje v tem letu.

Lux Labs se zahvaljuje našim operativnim partnerjem Zin Technologies in PolymerPlus ter CASIS za podporo pri financiranju. Še več prihaja!

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Da bi pritegnili današnje mobile-first, digitalne domače kupce, morajo tradicionalne prodajalne sprejeti tehnologijo in infrastrukturo, zaradi katerih je spletno nakupovanje tako uspešno. V primerjavi