• Simon Požek

Kako je mogoče digitalne oglase v maloprodaji uporabiti za resnično vsekanalno izkušnjo.

Updated: Dec 4, 2021

Kot prodajalec na drobno vedno iščete načine, kako bi lahko sodelovali s svojimi obstoječimi in potencialnimi strankami, da bi postali zvesti in redni kupci.


Digitalne reklame v maloprodaji prinašajo nakupovalno izkušnjo, ki spletno in mobilno trženje poveže s fizično izkušnjo v trgovini. Trgovci na drobno uporabljajo digitalne zaslone skupaj z mobilnimi aplikacijami in monitorji za zagotavljanje celostne izkušnje strank na vseh različnih medijskih stičnih točkah, s katerimi potrošnik sodeluje.

Oglejmo si načine, kako je mogoče digitalne oglase v maloprodaji uporabiti za resnično vsekanalno izkušnjo.

Waw, odlična ponudba, moram pogledati

Vaša izložba je prva priložnost, da morate angažirati potencialnega kupca in ga privabiti v svojo trgovino, digitalne reklamne table na oknih so odlična platforma za zanimanje za najnovejše ponudbe, novo kolekcijo oblačil ali jim omogočite, da prevzamejo nadzor nad zaslonom in si ogledajo vaše izdelke, ko je vaša trgovina zaprta.

Dobro, sem v vaši trgovini, kje pa najdem želeni izdelek?

Veliko postavitev maloprodajnih trgovin je zapletenih in težko razumljivih. Aplikacije za iskanje digitalnih oznak in shranjevanje imenikov strankam omogočajo preprost in interaktiven način, da jim pokažejo, kje izdelek jih zanima in kako priti do njega s trenutne lokacije.

Kupil bom izdelek, a katerega?

Če med svoje izdelke postavite majhne prikazovalnike z digitalnimi napisi, boste strankam pomagali izbrati, kateri izdelek bi morda želeli kupiti. Z 72 % nakupov, opravljenih v trenutku odločitve, v zadnjem trenutku, ko je izdelek dosegljiv, digitalna reklama, postavljena znotraj izdelkov, ponuja odličen način za vplivanje na izdelke, ki jih kupijo vaše stranke.

Kako bi bila videti ta obleka na meni na plaži ali kako bi ta kavč bil videti v mojem bivalnem prostoru?

Kontekst je pri nakupovanju ključnega pomena. Kupci si skušajo predstavljati, kako je videti kakšen kos oblačila, ko ga nosijo na počitnicah, ali kako bo kavč videti v njihovem salonu med svojimi stvarmi. Uporabite digitalne oznake in posebej velike video stene, da oživite izdelke in kupcem pokažete resnično uporabo izdelkov, ki jih nameravajo kupiti.

Oba izdelka sta mi všeč, toda kateri je zame najboljši?

Digitalne table „Lift and Learn“ omogočajo kupcem, da poberejo izdelke, ki jih zanimajo, in na zaslonu prejmejo podrobne informacije o izdelkih. Dvignite dva izdelka hkrati in lahko si ogledate primerjavo obeh izdelkov, da se lažje odločite, kateri je najboljši za vaše potrebe.

Hvala za video o izdelku, vendar bi rad videl več informacij

Digitalne reklame so odličen način za načrtovanje in prikaz najnovejših informacij o izdelku svojim strankam, kaj pa če želijo več? Z najnovejšo mobilno tehnologijo lahko kupci prevzamejo nadzor nad digitalnimi prikazovalniki in s svojimi mobilnimi napravami nadzorujejo velik zaslon ter si ogledajo dodatne informacije o izdelkih, ki jih zanimajo.

Kmalu bom plačal, ali sem kaj pozabil ali moram razmišljati, ko pridem domov?

Uporabite digitalne napise na majhnih zaslonih na točkah kot zadnjo priložnost za sodelovanje s strankami in njihovo privabljanje, da prevzamejo zadnji izdelek, se kmalu vrnejo po nadaljnje ponudbe ali obiščejo splet za ogled dodatnih izdelkov in storitev.


Ali potrebujete rešitev za povečanje prepoznavnosti svoje blagovne znamke ali podjetja? Imamo orodja in strokovno znanje, da vas pripeljemo tja, kamor morate iti. Stopite v stik, da lahko začnemo takoj.
6 views0 comments

Recent Posts

See All

Da bi pritegnili današnje mobile-first, digitalne domače kupce, morajo tradicionalne prodajalne sprejeti tehnologijo in infrastrukturo, zaradi katerih je spletno nakupovanje tako uspešno. V primerjavi