• Simon Požek

Digital signage

Updated: Dec 4, 2021

Digitalno oglaševanje je najbolje razložiti kot obliko elektronskega prikaza, ki prikazuje televizijske programe, menije, informacije, oglaševanje in druga sporočila.


Digital Signage (pogosto uporabljajo tehnologije, kot so LCD, LED, plazemski zasloni ali projicirane slike za prikaz vsebine) je med drugimi lokacijami mogoče najti v javnem in zasebnem okolju, vključno z maloprodajnimi trgovinami, hoteli, restavracijami in podjetniškimi zgradbami. Vir: Wikipedija.


Trgovci poznajo pomembnost sporočanja kupcem pomembnih informacij v pravem času.


Trgovci lahko s sprotnim posodabljanjem cen v realnem času povečajo prodajo in spodbudijo kupce k nakupu. To je vse bolj pomembno v svetu, kjer prodajalne opeke in malte tekmujejo s spletnimi mesti za e-trgovino. Digitalna signalizacija lahko prinese pomembno prednost, ki presega tisto, kar je mogoče pri tradicionalni tiskovni tiskalni pošti (POP).


Možnost takojšnje prilagoditve cen, da se odzove na konkurenčne pritiske, je lahko izredno donosna.


A obstaja več. Digitalni prikazovalniki se lahko programirajo tako, da reagirajo na vremenske razmere, ko so združeni z zunanjimi tipali. Trgovine lahko promovirajo obleke in čevlje glede na temperaturo zunaj. Digitalni vpisi lahko kupcem pomagajo tudi pri sprejemanju izobraženih odločitev s poudarkom na lastnostih in prednostih izdelka takoj na odločitvi.


To je lahko izredno koristno za električne aparate in druge izdelke, ki zahtevajo veliko posebnega znanja. Pomislite na primer na prikazovalnike digitalnih napisov, nameščenih blizu pomivalnih strojev in sušilnikov.


V teh primerih lahko digitalna signalizacija prevzame vlogo „tihega prodajalca“ in zagotovi pomembne informacije, dokler jih ne more prevzeti prodajni sodelavec. Operaterji trgovin

na drobno razumejo vrednost digitalne označbe za svoje organizacije.


Kaj naredi Digital Signage tako uporabnega?


Obstaja nekaj ključnih lastnosti, zaradi katerih je digitalna signalizacija tako uporabna. Digitalna signalizacija zagotavlja prave informacije na pravem mestu in ob pravem času.


Dobro programiran sistem digitalnih signalizacij bo zagotovil informacije, ki so pomembne za občinstvo. Če obiskujete areno, obstaja velika verjetnost, da boste naleteli na prikazovalnike, ki kažejo na vaš sedež. Videli boste tudi oglase, ki ustrezajo prizorišču in dogodku, ki se ga udeležite. Prikazane bodo statistike športnikov in v primeru nujnosti boste takoj opozorjeni.


Digitalna signalizacija zagotavlja informacije, ki so pomembne za gledalce.

Tu je spet ključno programiranje. Vsebino lahko prilagodite glede na spol, starost ali katero koli drugo relevantno demografsko kategorijo gledalca. Če je seznanjen z zunanjimi senzorji in programsko opremo za zaznavanje obrazov, lahko digitalna signalizacija prekine načrtovani program za pošiljanje vsebine, ki je posebej uporabna za osebo, ki gleda zaslon. Ta metoda dokazano povečuje prodajo v maloprodajnih trgovinah.


Zasloni za digitalno signalizacijo so lahko seznanjeni s senzorji, da sprožijo vsebino,

ki temelji na gibanju ali drugih zunanjih dražljajih. To omogoča občinstvu interakcijo z zaslonom za predstavitev določene vsebine ali igranje interaktivnih iger. Spreminjanje pasivnega zaslona v interaktivno izkušnjo pritegne občinstvo in izboljša zadrževanje.


To lahko privede do ugodnih vtisov, večje prepoznavnosti blagovne znamke in boljšega zadrževanja.5 views0 comments

Recent Posts

See All

Da bi pritegnili današnje mobile-first, digitalne domače kupce, morajo tradicionalne prodajalne sprejeti tehnologijo in infrastrukturo, zaradi katerih je spletno nakupovanje tako uspešno. V primerjavi