• Simon Požek

6 Prednosti projektorjev za domačo zabavo in poslovno uporabo

Updated: Dec 4, 2021

1.del

Projektorji za domačo zabavo imajo številne prednosti. Na splošno segajo od vsestranskosti projektorjev kot naprav do boljšega zdravja oči. O vrednosti projektorjev je treba povedati tudi pri televizorjih z velikim zaslonom (glej Prednost projektorja št. 6 v drugem prispevku).


Morda se spomnite, nekoč so bili filmi za kinodvorane, televizijske oddaje pa za televizije.

Danes s spletnimi pretočnimi storitvami, ki vsak drugi dan predstavljajo nove predstave in filme, ni boljšega načina za uživanje v njih kot v udobju svojega doma, zlasti s sistemom za domači kino.

Ali glede na to razmišljate o projekcijah za domači kino? Če ne, bi morali biti.

Seveda so televizorji z velikim zaslonom lahko pogled, vendar to ne pomeni, da so najboljša možnost. Pri ujemanju televizorja in projektorja obstaja več prednosti projektorjev v okolju za domačo zabavo, med drugim:

 • Prilagodljiva velikost zaslona

 • Ogromne podobe

 • Udobje za oči

 • Kompaktna velikost

 • Prenosljivost Vrednost

Če te prednosti domačega kina zvenijo kot dejavniki, ki bi jim lahko koristili, preberite, če želite o njih podrobneje izvedeti.


Prednost projektorja #1: prilagodljiva velikost zaslona

Lepota projektorjev je v tem, da lahko za razliko od televizorjev delujejo na kateri koli površini, namesto na enem nastavljenem platnu.

Za zagotavljanje kakovosti se mnogi lastniki projektorjev odločajo za projiciranje na posebej izdelane zaslone ali stene, pobarvane v belo, vendar to ni nujno potrebno.

V primeru omenjenih zaslonov je ključna prednost projektorjev za domačo zabavo ta, da lahko velikost zaslona nastavite na poljubno velikost, veliko ali majhno, ki jo želite. Še bolje je, da zasloni projektorjev, ne glede na njihovo velikost, niso stalni.


Če kupite 40-palčni televizor in niste zadovoljni s to izbiro, je edina možnost, da kupite novega.

Pri projektorjih strojna oprema ni vezana na zunanjo površino, zato je velikost zaslona neskončno prilagodljiva. Poleg tega, če se pozneje zahteve glede velikosti zaslona spremenijo, je veliko lažje prilagoditi, kot da znova kupite tehnologijo.


Povzetek velikosti zaslona po meri:
 • Prikažite na kateri koli površini

 • Enostavno prilagodite velikost zaslona

 • Prilagodljivost v prihodnosti

 • Odpravlja potrebo po nakupu nove strojne opremePrednost projektorja #2: Ogromne slike

Ko gre za vprašanje velikosti zaslona, imajo projektorji prednost, ker niso omejeni z zunanjo mejo. Pri televizorjih obstaja največja velikost, ki je odvisna od današnje tehnologije.

Projektorji za domačo zabavo niso omejeni na velikost kot televizorji, kar je pomembna prednost projektorjev pred drugimi alternativami za domačo zabavo. Na svoji osnovni ravni so zasloni projektorjev seveda večji od televizijskih kolegov.


Poleg tega je velikost samih projekcij preprosto odvisna od tega, kako daleč so od zaslona. Dlje od projektorja je v tem primeru večja projekcija. V ta namen 120-, 150- ali celo 200-palčni zasloni niso zunaj razuma.


Velikost slike povzetek:
 • Ustvari veliko večje slike

 • Prilagoditev velikosti slike je hitra in enostavna

 • Cena na palec je precej nižja od televizije

 • Ponuja gledališke izkušnje


Prednost projektorja #3: Udobje za oči

Kar zadeva udobje oči, so prednosti projektorjev v tem pogledu dvojne. Vsak od vas, ki ste kdaj opravili očesni izpit, že ve, da tudi če imate najboljši vid, je vedno lažje prebrati večje črke kot manjše. Enako načelo velja za udobje oči, povezano s projektorji. V primerjavi s televizorji imajo projektorji prednost večjih velikosti zaslona. Tako kot je večje črke lažje brati, je tudi očem lažje gledati večji zaslon kot majhen.


Velikost zaslona je le en dejavnik, ki vpliva na udobje oči. Ali ste vedeli, da se vaše oči dejansko počutijo bolj udobno, ko gledate projicirane slike? To počnejo in to je pravzaprav posledica učinka odsevne svetlobe na oči. To je v nasprotju s televizorji, ki uporabljajo oddano svetlobo.

Drugi dejavniki, kot je razdalja med gledalcem in zaslonom, vplivajo tudi na udobje oči.

Na primer, napetost oči nastane, ko se poskušate osredotočiti na slike, ki so premajhne, ​​da bi jih vaše oči lahko udobno gledale. Ker lahko uporabniki projektorjev projicirajo večje slike, je napetost oči manj pogosta.


Zaključek:
 • Projektorji odbijajo svetlobo; Televizorji oddajajo svetlobo

 • Odsevana svetloba je manj napeta, bolj udobna

 • Projektorji proizvajajo večje slike

 • Večje slike omogočajo lažji ogled in manj obremenitev


Naslednje tri prednosti vam razkrijemo v naslednjem članku.


Ali potrebujete rešitev za povečanje prepoznavnosti svoje blagovne znamke ali podjetja? Imamo orodja in strokovno znanje, da vas pripeljemo tja, kamor morate iti. Stopite v stik, da lahko začnemo takoj.
13 views0 comments

Recent Posts

See All

Nekoč, ko je bilo na razpolago še malo število izdelkov, je bila izbira kupca med njimi lažja. Toda z vsakodnevnim naraščanjem povpraševanja je treba izbirati med tem, ali boste ponudili kupcem več iz